
Rev. Rul. 71-460, 1971-2 C.B. 231 
 
 A domestic corporation that conducts a part or all of its 
charitable activities in a foreign country is not precluded from 
exemption under section 501(c)(3) of the Code. 
 
 A domestic corporation that is otherwise exempt from Federal 
income tax under section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code of 
1954 carries on part of its charitable activities in foreign 
countries.  Held, since its activities are charitable within the 
meaning of section 501(c)(3) of the Code when carried on within 
the United States, the conduct of such activities elsewhere does 
not preclude the organization from qualifying as an exempt 
organization under that section.  The same conclusion applies if 
all of its charitable activities are carried on in foreign 
countries.  With respect to deductibility of contributions to the 
organization under section 170 of the Code, see Revenue Ruling 
63-252, C.B. 1963-2, 101 and Revenue Ruling 66-79, C.B. 1966-1, 
48. 


