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Dear [

Commissioner Rossotti has asked me to respond to your inquiry regarding the
deductibility of amounts paid for postage stamps issued pursuant to the 9/11 Heroes
Stamp Act of 2001, Pub. L. No. 107-67, § 652, 111 Stat. 514 (2001).

In order to afford the public a direct and tangible way to provide assistance to the
families of emergency relief personnel killed or permanently disabled in the line of duty
in connection with the terrorist attacks against the United States on September 11,
2001, the 9/11 Heroes Stamp Act directs the United States Postal Service to issue
special first-class postage stamps (Heroes stamps), to be sold for an amount at least
15 percent greater than the regular rate of first-class postage. The excess is to be
transferred to the Federal Emergency Management Agency (FEMA).

When a taxpayer, with the intention of making a gift, purchases an item of value from a
gualified charity, the excess of the payment over the value received is a charitable
contribution. Accordingly, taxpayers who purchase a Heroes stamp from the United
States Postal Service are entitled to treat as a charitable contribution the difference
between the price of the Heroes stamp, and the price of regular first-class postage.

If you have any further questions, please contact _ at (_.

Sincerely,

KIMBERLY L. KOCH
Acting Chief, Branch 1
Associate Chief Counsel
(Income Tax & Accounting)



