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Dear --------------: 

I apologize for the delay in responding to your letter dated May 11, 2009.  You wrote to 
state your concern about the limits on the definition of solar illumination property in 
section 48 of the Internal Revenue Code.   

The law provides a tax credit for certain energy property placed in service during a 
taxable year.  Energy property is defined to include equipment that uses solar energy to 
illuminate the inside of a structure using fiber-optic distributed sunlight for property 
placed in service in taxable years ending before January 1, 2017.   

You are concerned that the effective development of exciting new solar applications will 
be inhibited because the credit for equipment that illuminates the inside of a structure is 
limited to equipment that uses fiber-optic distributed sunlight.  You believe that the law 
should use a more neutral term that would include core solar harvesting technology 
rather than any one specific distribution method.  However, because the statute requires 
fiber-optic distribution in order for a taxpayer to be eligible for a tax credit for property 
that uses solar energy to illuminate the inside of a structure, the Congress would have 
to amend the law for this credit to be available for a broader range of illumination 
property.   

This letter describes well-established interpretations and principles of tax law without 
applying them to a specific set of facts.  It is advisory only and has no binding effect with 
the Internal Revenue Service.  This letter is intended only to provide general guidance 
for determining how to comply with applicable law.  It is intended for informational 
purposes only and does not constitute a ruling. See Rev. Proc. 2009-1, §2.04, 2009-1 
I.R.B. 1 (Jan. 5, 2009).   
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I hope this information is helpful.  If you have any further questions on this matter, 
please contact ------------------------or me at --------------------- for assistance. 
 

Sincerely, 
 
 
 
Charles B. Ramsey 
Chief, Branch 6 
Office of Associate Chief Counsel 
(Passthroughs & Special Industries) 

 
 


