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Dear --------------------: 

This letter responds to your request for information dated August 06, 2010. 
In particular, you ask whether a taxpayer who has made an election to carry back a 
2008 or 2009 net operating loss (NOL) can amend the election to change the carryback 
period.   
 
Section 172(b)(1)(A)(i) of the Internal Revenue Code (Code) provides that an NOL for 
any taxable year generally must be carried back to each of the 2 years preceding the 
taxable year of the NOL.  Section 13 of the Worker, Homeownership, and Business 
Assistance Act of 2009 amended section 172(b)(1)(H) of the Code to allow taxpayers to 
elect to carry back a 2008 or 2009 NOL for a period of 3, 4, or 5 years.   
 
An election to carry back a 2008 or 2009 NOL for one of the available periods (3, 4, or 5 
years) is irrevocable (section 172(b)(1)(H)(iii)(II) of the Code).  Thus, a taxpayer cannot 
change the carryback period once the taxpayer has made the election.   
 
This letter has called your attention to certain general principles of the law.  It is 
intended for informational purposes only and does not constitute a ruling. See Rev. 
Proc. 2010-1, §2.04, 2010-1 I.R.B. 1 (Jan. 4, 2010).  If you have any additional 
questions, please contact our office at --------------------. 
 
 

Sincerely, 
 
 
Michael J. Montemurro 
Branch Chief 
Office of Associate Chief Counsel 
(Income Tax & Accounting) 


