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The Honorable Robert Menendez 
United States Senator 
One Gateway Center, 11th Floor 
Newark, New Jersey 07102 
 
Attention: -------------------- 
 
Dear Senator Menendez: 

I am responding to a letter dated January 24, 2011, from your constituent, ------------------
-------------.  In the letter, she asked whether she may deduct compensation she receives 
for services she renders as a nurse under section 162 of the Internal Revenue Code.  

Section 162 permits a taxpayer to deduct all ordinary and necessary business expenses  
the taxpayer pays during the taxable year.  The salary or other compensation that --------
--------------------receives for rendering personal services is income, not an expense she 
pays.  Because the compensation --------------------receives for her personal services is 
not an expense, she may not deduct the compensation under section 162 of the Internal 
Revenue Code.   

The compensation that --------------------receives for rendering nursing services is taxable 
income under section 61 of the Internal Revenue Code, unless excludible under another 
statutory provision.  We are not aware of any applicable exclusion provision.   

I hope this information is helpful.  If you have any questions, please contact me or -------
----------------------------at --------------------. 
 

Sincerely, 
 

 
George J. Blaine 
Associate Chief Counsel 
(Income Tax & Accounting) 


