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Dear xxxxxxxxxx:

This letter is in response to your letter dated xxxxxxxxx, as supplemented by
correspondence dated xxxxxxxxxxxxxxxx, submitted on your behalf by your
authorized representative, in which you request a waiver of the 60 day rollover
requirement contained in section 408(d)(3) of the Internal Revenue Code (the
Code”).

The following facts and representations have been submitted under penalties of
perjury in support of your request.

You assert that your failure to accomplish a rollover of Amount D into an IRA
within the 60-day period prescribed by section 408(d)(3) of the Code was due to
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an error committed by Individual F of Bank B. You further assert that you relied
on the statement of Individual F of Bank B who mistakenly advised you that you
could rollover the retirement funds within a period of 90 days.

You state that you maintained IRA X with Bank B. On xxxxxxxxxx, you withdrew
Amount D from IRA X intending to select a new, higher yielding retirement
investment. You further state that at the time of withdrawal, Individual F advised
you that the rollover period was 90 days. With a view to evaluating alternative
retirement investments, on xxxxxxxxxx, you temporarily deposited Amount D into
your checking account with Bank C.

On XXXXXXXXXXXXXXX, you, by coincidence, had a conversation with Individual H
concerning your third quarter estimated tax returns and further concerning the
investment of Amount D, your retirement funds. You assert that it was Individual
H who advised you that the rollover period was only 60 days and not 90 days as
Individual F had told you in error.

Upon learning that the rollover period was only 60 days, on XXXXXXXXXXXXX, yOu
deposited Amount E back into your IRA X with Bank B. You assert that the delay

in making a valid rollover arose by reason of the erroneous advice of Individual F
of Bank B.

You further assert that you relied upon Individual F's statement that Amount D
could be rolled over into a rollover account within 90 days. You state that Amount
D remained with Bank C until it was deposited into IRA X with Bank B on

xxxxxxxxxx; the day following the day you learned that the rollover period was
just 60 days. '

Based upon the foregoing facts and representations, you request that the Service

waive the 60 day rollover requirement with respect to the distribution of Amount E
from IRA X.

Section 408(d)(1) of the Code provides that, except as otherwise provided in
section 408(d), any amount paid or distributed out of an IRA shall be included in
gross income by the payee or distribute, as the case may be, in the manner
provided under section 72 of the Code.

Section 408(d)(3) of the Code defines and provides the rules applicable to IRA
rollovers.

Section 408(d)(3)(A) of the Code provides that section 408(d)(1) of the Code
does not apply to any amount paid or distributed out of an IRA to the individual
for whose benefit the IRA is maintained if-
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(i) the entire amount received (including money and any other property) |s
paid into an IRA for the benefit of such individual not later than the 60"
day after the day on which the individual received the payment or
distribution; or

(ii) the entire amount received (including money and any other property) is
paid into an eligible retirement plan & other than an IRA) for the benefit of
such individual not later than the 60" day after the date on which the
payment or distribution is received, except that the maximum amount
which may be paid into such plan may not exceed the portion of the
amount received which is includible in gross income (determined without
regard to section 408(d)(3)).

Section 408(d)(3)(B) of the Code provides that section 408(d)(3) does not apply
to any amount described in section 408(d)(3)(A)Xi) received by an individual from
an IRA if at any time during the 1-year period ending in the day of such receipt
such individual received any other amount described in section 408(d}(3)(AXi)
from an IRA which was not included in gross income because of the application
of section 408(d)(3).

Section 408(d)(3)(D) of the Code provides a similar 60-day rollover period for
partial rollovers.

Section 408(d)(3)(1) of the Code provides that the Secretary may waive the 60-
day requirement under sections 408(d)(3)(A) and 408(d)3)(D) of the Code where
the failure to waive such requirement would be against equity and good
conscience, including casualty, disaster, or other events beyond the reasonable
control of the individual subject to such requirement. Only distributions that occur
after December 31, 2001, are eligible for the waiver under section 408(d)(3)(1) of
the Code.

Rev. Proc. 2003-16, 2003-4 |.R. B. 359, provides that in determining whether to
grant a waiver of the 60-day rollover requirement pursuant to section 408(d)(3)(1),
the Service will consider all relevant facts and circumstances, including : (1)
errors committed by a financial institution; (2) inability to complete a rollover due
to death, disability, or hospitalization, incarceration, restrictions imposed by a
foreign country or postal error; (3) the use of amount distributed (for example, in
the case of payment by check, whether the check was cashed); and (4) the time
elapsed since the distribution occurred.

The information presented and documentation submitted by you is consistent
with your assertion that your failure to accomplish a rollover of Amount E was
caused by your reliance on Individual F’s false statement about the time period
required for a valid rollover.
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Therefore, pursuant to section 408(d)(3)(1) of the Code, the Service hereby
waives the 60-day rollover requirement with respect to the distribution of Amount
E from IRA X. Provided all other requirements of Code section 408(d)(3), except
the 60-day requirement, are met with respect to such IRA contribution, the
Service will treat the contribution of Amount E to an IRA account with Bank B as
a rollover contribution within the meaning of Code section 408(d)(3).

No opinion is expressed as to the tax treatment of the transactions described
herein under the provisions of any other section of either the Code or regulations,
which may be applicable thereto.

This ruling is directed only to the taxpayer that requested it. Section 6110(k)(3) of
the Code provides that it may not be used or cited by others as precedent.

If you have any questions concerning this ruling, please contact XxXXXXXXXXXXXXX,

SE: T: EP: RA: T3, at xx000000(KXXX.
S@ely yours, /

rances V. Sloap, Manager
Employee Plans Technical Group 3

Enclosures:
Deleted copy of letter ruling
Notice 437



