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Re:

Dear.

This letter is in response to your request with respect to the above-referenced
defined benefit pension plan pursuant to Revenue Procedure 90- 49 for the plan
years commencing January 1, , , and

Rev. Proc. 90-49 sets forth the procedure whereby, under certain
circumstances, a disallowance of the deduction of employer contributions to a
qualified defined benefit plan may be obtained; thereby fulfilling a condition
under which such contributions could revert to the employer.

Based on the information submitted, we have determined that contributions

totaling $ which were made for the plan years commencing

January 1, : , and , may be considered as disallowed solely for

the purpose of applying Rev. Rul. 91-4. Therefore the return of contributions

not exceeding $ would not adversely affect the qualified status of the

plan, providing this reversion occurs no later than one year from the date of this

letter. However, please note the special provisions that apply under

section 404(a)(8)(C) of the Internal Revenue Code (Code) for a qualified

pension plan maintained by a self-employed individual. Furthermore, as we |

discussed with your authorized representative during a telephone conference

on March 7, 2011, the return of the nondeductible contributions may result in

accumuliated funding deficiencies under section 412 of the Code for each of the

plan years in question. Consequently, if the contributions are returned, you

may- be required to file a revised Form 5500 Schedule B for one or more tax

years, along with a Form 5330, and pay the excise tax under section 4971(a) of
~ the Code associated with the accumulated funding deficiencies that may arise

in the Plan. If the contributions remain in the Plan, while they may be

considered nondeductible under section 404 of the Code, they would not be

considered nondeductible contributions under section 4972 of the Code since

section 4972(c)(4) provides a special rule for determining the nondeductibility of

contributions to a defined benefit plan for self-employed individuals for purposes

of determining the excise tax under section 4972.
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In granting this approval, we are not expressing any opinions as to the accuracy
or acceptability of any calculations or other material submitted with your
request. Furthermore, this ruling is directed only to the taxpayer that requested
it. Section 6110(k)(3) of the Code provides that it may not be used or cited by
others as precedent.

When filing Forms 5500 for the plan years commencing January 1, : ,
and , & copy of this letter must be attached to the Schedule B if the
contributions are returned. A copy of this letter should be furnished to the
enrolled actuary for the plan. We have sent copies to your authorized
representatives pursuant to a power of attorney on file in this office.

If you require further assistance concerning this matter, please contact

Sincerely yours,
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David M. Ziegler, Manager
Employee Plans Actuarial Group 2




