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The Honorable Mari Tere González López 
Senadora Distrito Mayagüez-Aquadilla 
El Capitolio 
PO Box 9023431 
San Juan, Puerto Rico 
00902-3431 
 

Re: Puerto Rico's Excise Tax 

Dear : Senator González López

This general information letter is in response to your letter of January 7, 2014, inquiring 
about the creditability of the Puerto Rican Excise Tax.  As you know, on March 30, 
2011, the Treasury Department and the IRS issued Notice 2011-29 (IRB 2011-16).  
That notice provides interim guidance on the creditability of the Excise Tax and states 
that, pending the determination of a number of legal and factual issues, the IRS will not 
challenge a taxpayer's position that the Excise Tax is a creditable tax in lieu of an 
income tax under section 903. The Notice also states that any change in the foreign tax 
credit treatment of the Excise Tax after resolution of the pending issues will be 
prospective and will not apply to Excise Tax paid or accrued before the date that further 
guidance is issued. 

This letter is intended for informational purposes only and does not constitute a ruling.  
See Rev. Proc. 2014-1, §2.04, 2014-1 IRB 7 (Jan. 2, 2014).  If you have additional 
questions, please contact  of our office at . ------------------------- ---------------------
 
 

Sincerely, 
 
 
Barbara A. Felker 
Branch Chief, Branch 3 
Office of Associate Chief Counsel (International) 
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