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Subject: RE: question about identifying numbers

Based on our review of Rev. Ruls. 73-526, 2001-61, and 2008-18, plus the instructions to Form SS-4, it is 

our conclusion that this scenario does not fall within the fact patterns in the revenue rulings or instructions 

which would allow for the acquiring corporation (----------------------) to continue to use the EIN of one of the 

disregarded entities it acquired from the parent, --------------------------.  In essence, the parent dropped 

assets (-------------------------------------------------) into the acquiring corporation in what it purports to be a tax 

free (F) reorganization.  Exam is apparently looking into whether the transaction is a tax-free 

reorganization, and we provide no opinion on that issue.  

That said, this transaction occurred in -------, and you have informed us that the foreign disregarded 

entities have no federal employment or excise tax obligations and, thus no reason for needing an EIN, but 

should either of the disregarded entities ever need to file a US employment or excise tax return, then 

under section 301.6109-1(h), the disregarded entities are required to use their current EINs.  Therefore, it 

appears that the acquiring corporation should have obtained a new EIN upon its formation in -------.  While 

it may be possible that certain payee or information statements may have been incorrect because of the 

acquiring corporation not having used the proper EIN, we have not been asked to opine on any potential 

effect of sections 6721-6724, and accordingly, do not do so.  
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