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Dear

This is in response to a request for a ruling submitted by your authorized representative
dated July 17, 1998, conceming the ability of Plan X to make or commence distributions to
former participants. The request was supplemented by letters dated September 22, 1998,
November 12, 1998, December 4, 1998, and February 15, 1999.

Company A established Plan X, effective September 1, 1972. Plan X is qualified under
section 401(a) and 401(k) of the Intemal Revenue Code. Company A maintains Plan X for the
benefit of its employees and employees of its subsidiaries.

Company A is an insurance and financial services holding company that operates various
business through its operating subsidiaries. One of Company A's subsidiaries, Company B,
performed claim processing services for Program C. Company B served as fiscal intermediary
and carrier between Administration D (Program C's financing arm) and health care providers
such as hospitals, nursing homes, home health agencies and physicians under contracts with
Administration D (“Administration D contract”). Company B had a business unit of
approximately 1,700 employees (the "Program C Employees”) who provided services pursuant
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to this Administration D contract. Company B was one of several unrelated contractors
providing services for Administration D under Program C.

In July 1996, Company A publicly announced its decision not to renew its contract with
Administration D and to exit from the Program C business. Company A’s Administration D
contract contained a provision which stated as follows: "if this contract is terminated or
non-renewed, Company A agrees to use its best efforts to accomplish an orderly transition of
its responsibilities and transfer its Program C operations to a successor contractor.” As part of
the operations transition, Company A made Program C Employees availabie for job interviews
with the successor contractors. In many locations across the country, the successor
contractors hired Program C Employees to continue administering Program C business on
behalif of Administration D. Approximately 500 of the Program C Employees received offers of
continued employment with successor contractors.

There was no liquidation, merger, transfer of corporate assets or other similar corporate
transaction associated with the discharge of Program C employees. The successor employers
were under no obligation to Company A or Administration D to hire Program C employees.
Company A and Company B have no ownership interest in any of the successor employers
that have hired Program C employees, nor were any Program C employees who were
discharged from Company A hired by successor employers providing services to Company A.

Based on the foregoing, you request a ruling that distributions from Plan X may be made to
Program C Employees who are now employed by a successor contractor on the grounds that a
separation from service has occurred within the meaning of Code Section 401(k)(2)(B)(i)(1).

Section 401(k)(2)(B)(i) of the Code provides, in relevant part, that distributions from a
qualified cash or deferred arangement may not be made earlier than the occurrence of certain
stated events. Section 401(k)(2)(B)(i)(|) further provides that one of these distributable events
is "separation from service".

Revenue Ruling 79-336, 1979-2 C.B. 187 provides that an employee will be considered
separated from service within the meaning of section 402(e)(4)(A) of the Code only upon the
employee's death, retirement, resignation, or discharge, and not when the employee continues
on the same job for a different employer as a result of the liquidation, merger, or consolidation,
etc. of the former employer (i.e. the same desk rule). Revenue Ruling 80-129, 1980-1 C.B. 86
extended this rationale to situations where an employee of a partnership or corporation, the
business of which is terminated, continues on the same job for a successor employer formed to
continue the business.

In this case, the issue is whether the same desk rule should be applied to the employees of
Company B who are discharged by Company A and employed by successor companies. The
successor employers were not obligated to Company A or Administration D to hire the
respective Program C Employees. There is no liquidation, merger, transfer of corporate assets
or other similar comporate transaction associated with the discharge of these employees. The
successor employers are not related to Company A or Company B. In addition, Company B
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employees represented no more than a portion of employees providing services for
Administration D under Program C. Thus, the same desk rule should not be applied here.

Accordingly, based on the facts presented, we conclude, with respect to your ruling request
that Company B's former employees who worked for Administration D, and who were
employed by successor employers, will be considered to be made on account of the
employees' separation from service within the meaning of Code Section 401(k)(2)(B)(i)(I).

The above nuling is based on the assumption that Plan X will be otherwise qualified under
sections 401(a) and 401(k) of the Code, and the related trust will be tax exempt under section
501(a) at the time that the above transaction fakes place.

A copy of this letter has been sent to your authorized representative in accordance with a
power of attomey on file in this office.

Sincerely yours,

e aarr / /ﬁr‘“

rances V. Sloan
Chief, Employee Plans
Technical Branch 3

Enclosures:
Deleted copy of letter
Notice of Intention to Disclose
Copy of letter to your authorized representative

CC:
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